Op deze website staan foto’s van oudstudenten en -docenten. kom je jezelf tegen op een of enkele daarvan, en wil je niet dat deze op de site geplaatst blijven, meld dat ons dan via helpdesk@eckartcollege.nl; wij verwijderen de betreffende foto dan onmiddellijk.

Invoering keuzewerktijd.

Geschreven door: Dione Nozza
2002 - 2003

Schooljaar 2002 – 2003. Invoering keuzewerktijd.

 

De 'keuzewerktijd' gold niet voor de full time werkende schoolleiding. Zittend op d grond Dione Nozza, op het muurtje (van links naar rechts) Peter van Esch, Lidy Kooij-Blok en Ed Janssen.

De school begon met 1575 leerlingen, met 305 brugklassers, 151 leerlingen in 4Havo en 70 in 5VWO.

Eckart vierde een jubileum: de school bestond 35 jaar. In dat kader verscheen een boek: ’35 Jaar Eckartcollege’. En natuurlijk waren er allerlei festiviteiten, zoals een lustrumviering en een reünie.

Versterkt Engels werd doorgevoerd naar vwo-3 plus. Ter bevordering van de internationalisering en ter versterking van het Engelse taalonderwijs tot het internationaal erkende Cambridge-certificaat. Een volgende insteek om het VWO aantrekkelijker te maken.

De invoering van keuzewerktijd voor de bovenbouw van Havo en VWO bleek nog een brug te ver. Vooral organisatorisch was de school er nog niet klaar voor. Daarom werd besloten om een begin te maken met keuzewerktijd in de vakles als opstap naar de daadwerkelijke invoering in 2003-2004.

Het Eckarttheater bracht twee producties op de planken: “F*K“! en Vijanden. Ook was er een multiculturele avond (Eckart Mundial).

Als voortvloeisel van de stedenband Eindhoven – Chinandega gingen twee leerlingen naar Chinandega (Managua) in Nicaragua. Een en ander in het kader van de Derde Werelddag. Ze gaven er lessen Engels en tekenen en namen deel aan een project voor kansarme jongeren. Ze bekeken ook of er voor het Eckart een geschikt project was om te adopteren.

Andere verhalen

Actief en zelfstandig lerende leerlingen. Eckart samen met Nuenen

Schooljaar 2001 – 2002. Actief en zelfstandig lerende leerlingen: hoe zou dat kunnen? Eckart werkt samen met Nuenen.   Het nieuwe schooljaar telde 1606 leerlingen, 315 in de brugklas, 133 in 4Havo...

Eckart groeit weer. Chippo. Savue, Cambridge, Linguistics. Beroepsprogramma's VMBO.

Schooljaar 2003 – 2004. Eckart groeit weer. De ‘chippo’ ingevoerd. SAVUE in alle teams. Cambridge First. Linguistics voor Havo en VWO. Beroepsoriënterende programma’s VMBO. Het jaar telde 1604 leerlingen, 323 in...

Heb jij ook een goed verhaal?

Deel het met ons