Op deze website staan foto’s van oudstudenten en -docenten. kom je jezelf tegen op een of enkele daarvan, en wil je niet dat deze op de site geplaatst blijven, meld dat ons dan via helpdesk@eckartcollege.nl; wij verwijderen de betreffende foto dan onmiddellijk.

Beeldende kunst oud-leerlingen

Geschreven door: Jos van den Broek
1988 - 1993

Beeldende kunst

 

Raam 33 (25 maart tot 15 april 1988)

 

In 1988 werd een grote tentoonstelling georganiseerd in het toenmalige museum Van Abbe 2 aan de Keizersgracht. Oud-leerlingen die kozen voor een studie in het beroepenveld van de beeldende vorming, kregen de kans zich te manifesteren. Het werd  een  presentatie  van het werk van 33 jonge kunstenaars, waarvan een gedeelte de opleiding reeds voltooid had, en een aantal nog in opleiding was. Jonge mensen met een veelbelovende toekomst. De expositie trok veel belangstelling, het publiek was enthousiast en voor de kunstenaars was  het  een  prikkel en stimulans naar deze gebeurtenis toe te werken. Dat was in de kern eigenlijk waar het om ging: ontmoeten en verwonderen.

 

 

Weerzien in Kunst (maart-april 1993)

 

Vijf jaar later, bij gelegenheid van het vijfde lustrum van het Eckartcollege, werd in Museum Kempenland een nieuwe tentoonstelling van oud-leerlingen gepresenteerd.

 

Heb jij ook een goed verhaal?

Deel het met ons